هایپر آهن

خوب خوب خوب درود به همه‌ی هایپر آهنی های عزیز بعد از آشنایی با لوله های درز دار و بدون درز و همینطور دنیای لوله های گوشت دار صنعتی قراراه بریم سراغ لوله های استاندارد تست آب و گاز، برو بریم...


چه میزان با انواع لوله تست آب و گاز در بازار آشنایی دارید؟ لوله گالوانیزه تست آب چیست و نحوه ­ی تولید آن چگونه است ؟ لوله های تست آب از چه جنسی ساخته می­شوند ؟ گالوانیزه کردن لوله ها چگونه است؟  این لوله ها در کدام دسته انواع لوله ها قرار میگیرند؟ لوله های تست آب برای چه کارهایی استفاده می­شود؟ لوله های تست گاز برای چه کارهایی استفاده می­شود؟ نحوه تولید لوله های تست گاز چگونه است؟ تفاوت لوله های تست آب و گاز در چیست؟ مزایا و معایب لوله های فولادی چیست؟ آیا کاربردهای اصلی انوع لوله های مسی را می­دانید؟ لوله بتنی چیست ؟ لوله های پی وی سی ؟ و کلی سوال دیگه که قراره جواب هاشو بهتون بدیم.


لوله تست آب چیست؟

لوله تست آب یکی از پرکاربردترین لوله ها در صنعت به شماره می ­آید. این نوع لوله ها جهت استفاده مصرفی به منظور انتقال آب و سایر مایعات در بازار توزیع می­گردد. لوله های آب با ضخامت های متعددی تولید می­شود. به همین خاطر انتخاب لوله هایی با ضخامت بیشتر گزینه­ ی مناسبتری می­باشند. زیرا لوله با دیواره های ضخیم، از مقاومت بالایی برخوردار است و میتواند فشار بیشتری را تحمل کند. این نوع لوله ها از لحاظ دوام و کیفیت نسبت به  لوله هایی که ضخامت کمتری دارند ماندگارتر هستند. جهت اطلاع بیشتر بهتر است بدانید که ضخامت این نوع لوله ها در بازار از ۲ میل شروع می­شود. لوله تست آب یکی از پرکاربردترین لوله های درزدار با PH  خنثی می­باشد. من حسن الحظ، تولید لوله های تست آب در داخل کشور انجام می­شود و تا به امروز نیاز های رایج بازار کنونی داخل را تا حد قابل توجهی برطرف کرده است.



لوله تست گاز چیست؟

پرکاربردترین نوع لوله در تأسیسات ساختمانی لوله های سیاه گازی  می­باشد. لوله های سیاه گازی  به لوله هایی گفته می­شود که درز جوش هستند. لوله های تست گاز نیز در اندازه ها و ضخامت های متفاوتی تولید می­شوند. این نوع لوله ها در بازار به لوله سیاه یا لوله سنگین هم گفته می­شود. لوله  گاز لوله درز داریست که از ورق های سیاه و تسمه های فولادی تولید می­شود و به منظور انتقال گاز در صنعت مورد استفاده قرار می­گیرد. همچنین از این نوع لوله ها درصنایع مختلف مانند قطعه سازی، حفاظ و حصار و غیره به صورت گسترده کاربرد دارد.



نحوه تولید لوله های تست آب: برای تولید لوله های تست آب ابتدا رول ورق های فولادی وارد دستگاه شده و در اندازه های استاندارد برش داده می­شود سپس ورق های باز شده از بین غلتک های مختلف عبور می­کنند و توسط فشار دستگاه پرس از ناحیه وسط به داخل فرو می­روند و به صورت U مانند تغییر شکل می­دهند. در ادامه لبه های ورقه های فرم گرفته توسط غلتک های پرس از قسمت بیرونی به همدیگر متصل می­شوند و از داخل به شکل دایره­ای O تبدیل می­شوند. نهایتاً به وسیله ­ی دستگاه جوش مستقیم، دو طرف ورق ها که به هم متصل می­کنیم. از دیگر روش های تولید این نوع لوله ها، میتوان جوشکاری پرتو لیزر، تولید لوله های بدونه درز توسط غالب و لوله های درزدار مارپیچ را نام برد.


نحوه تولید لوله های تست گاز: لوله های تست گاز به روش نورد سرد و از تسمه های فولادی تولید می­گردد. در روند اقدامات تولید تسمه پس از وارد شدن به خط تولید با روش نورد سرد فرم داده می­شود و پس از شکل گرفتن درز لوله با مواد مذاب آلیاژی به صورت دایره­ وار بسته می­شود. لوله های تست گاز پس از تولید در کارخانه تحت تست و کنترل سیستمی(کامپیوتری) قرار داده می­شوند که در این مسیر لوله هایی که از لحاظ فنی معیوب بوده و مشکل ساختاری داشته باشد از خط تولید خارج می­گردند. نام دیگر لوله های تست گاز تأسیساتی، API5L می­باشد.


انواع لوله تست آب از لحاظ جنس
  • لوله بتنی
  • لوله سفالی
  • لوله مسی
  • لوله گالوانیزه
  • لوله پلاستیکی
  • لوله پی وی سی PVC
  • لوله یو پی وی سی UPVC
  • لوله پلی اتیلن
  • لوله کاروگیت
انواع لوله تست گاز از لحاظ جنس
  • لوله فولادی محافظت شده
  • لوله فولادی حافظت نشده
  • لوله چدنی
  • لوله فلزی
  • لوله پلی اتیلن
  • لوله مسی

همانطوردر قسمت بالا مشاهده میکنید، جنس لوله ها در عنوانشان مشهود است همچنین تمامی لوله های نامبرده در اندازه ها و ضخامت های متعددی به بازار عرضه می­شوند. در این میان لازم است بدانید لوله های تست آب و لوله های تست گاز هر دو از دسته لوله های صنعتی می­باشند. برای اطلاع از قیمت لوله تست آب و تست گاز با کارشناسان هایپر آهن در تماس باشید.


گالوانیزاسیون یعنی چه؟

گالوانیزاسیون یا گالوانیزه کردن؛ یک روش محافظتی برای جلوگیری از خوردگی آهن­آلات می­باشد. در این روش فلز اصلی به وسیله­ی لایه­ای از فلز محافظ پوشانده می­شود. این روش یکی از بصرفه­ترین و اقتصادی ترین روش جهت محافظت از فولادها در شرایط خوردنده­ی فلز می­باشد. لازم به ذکر است این پروسه به نام لویجی گالوانی دانشمند ایتالیایی نامگذار شده‌است.



مشخصات فنی و کاربرد لوله گالوانیزه فولادی چیست؟

به این سازه در بازار لوله سفید هم گفته می‌شود، به این دلیل که در فرایند تولید، جهت افزایش مقاومت آنها در برابر زنگ زدگی و خوردگی توسط فلز روی گالوانیزه می­شوند. از آنها معمولا به منظور انتقال آب استفاده می‌شود. اصولاً لوله های گالوانیزه بسته به نوع کاربردشان به دو نوع سبک و سنگین با قطر ۲.۱ اینچ تا ۸ اینچ و طول ۶ متر تولید می‌شوند.لازم به تأکید است که نباید از این نوع لوله ها در سیستم های زیرزمینی استفاده کرد به این خاطر که در برابر اسید بسیار آسیب پذیر هستند. من حیث المجموع هر اسید یا ترکیب شیمیایی که باعث خوردگی شود برای لوله های گالوانیزه مضر است.


"مزایای لوله های فولادی"

  1. در دسترس می­باشد، زیرا داخل کشور تولید می­شود.
  2. در برابر فشار های زیاد تحمل بسیاری دارد.
  3. اصولاً در شاخه های ۱۲ متری تولید می­شوند.
  4. عامل لوله ها به دلیل ممتد بودن شاخه ها ساده است.

" معایب لوله های فولادی"

این لوله ها به دلیل نداشتن پوشش محافظتی (لایه­ی فلزی روی) خیلی سریع در خاک فرسوده می­شوند و ناحیه داخلی آن ها به سرعت سطح صاف خود را از دست می­دهد.

" لوله های بتنی"

این نوع لوله­ها  تنها لوله هایی هستن که در محیط های وسیع به منظور انتقال آب با فشار درونی زیاد به کار برده می­شود. این لوله ها در اندازه های خیلی بزرگ تولید می­شوند و معمولاً زیرخاک  به روش مدفون نصب می­گردد.

"لوله مسی"

این نوع لوله ها در ابعاد متعدد با آلیاژها و بسته به نوع کاربردشان به دو روش اکسترود و  DIRECT TUBE تولید می­شوند. لوله های مسی قابلیت رسانایی دارند، به همین منظورکاربرد اصلی لوله های مسی نیز به دو دسته­ی عمده تقسیم می­گردد که عبارت است از انتقال جریان الکتریکی و انتقال حرارت. لوله های مسی با توجه به نیاز مصرفی در نوع استفاده با درصد خلوص مختلفی تولید می­شوند و در بازار به سه دسته­ی TPC، DLP و DHP شناخته شده­اند.

  • لوله مسی TPC: تولید انواع کابل برق از این نوع مس صورت می­پذیرد زیرا این دسته از لوله های مسی مصارف الکتریکی فوق­العاده ای دارند و برای  انتقال جریان الکتریکی از آن­ها استفاده می­شود.
  • لوله مسی DLP&DHP: قابلیت جوشکاری و هدایت حرارت این نوع لوله های  مسی بسیار است. درنتیجه برای تولید مبدلهای حرارتی که در سیستم های گرمایشی و  تهویه استفاده می­شود کاربرد دارد.


 لوله های پی وی سی

هم ­اکنون خیلی از تولیدکنندگان مربوطه اقدامات ویژه­ای جهت تولید این نوع لوله ها اعمال کرده ­اند. لوله های پی وی سی از لحاظ فیزیکی و ضخامت یک شکل نیستن و در انواع مختلف تولید می­شوند که هرکدام کاربرد های بخصوصی دارند. استانداردترین آن­ها در حرارت ۱۲۰ درجه­ی سانتیگراد حداکثر فشار مجاز محیطی برآورده شده است.



لوله های پلی اتیلن 

این سازه به سه نوع پلی اتیلن سبک با وزن استاندارد ۰.۹۱ و پلی اتیلن سبک خطی با وزن ۰.۹۲۵ و پلی اتیلن سنگین با وزن ۰.۹۴ تقسیم و در بازار عرضه می­گردند. در این میان پلی اتیلن سنگین درصد رشد چشمگیری از لحاظ مصرف داشته و پیشبینی می­شود کاربرد این نوع لوله روز به روز، از رشد بیشتری برخوردار گردد.


لوله های کاروگیت

لوله های کاروگیت از جنس پلی اتیلن هست و با چگالی بالایی تولید می­شوند. نحوه­ ی ساخت آن­ها به صورت
دو لایه­ی درونی و بیرونی می­باشد که لایه­بیرونی اصولاً به صورت شیاردار و حلقه حلقه، به رنگ مشکی و لایه­ی درونی عمدتاً به صورت صاف و صیقلی و به رنگ های زرد و آبی می­باشد. این مدل لوله­ها از دسته لوله های مدرن هستند. لوله های کاروگیت به دلیل داشتن استحکام و قابلیت انعطاف پذیری بالا برای حمل مواد اسیدی، در زیر پل­ها، زهکشی آب، لوله های فاضلاب آدم رو و… مورد استفاده قرار می­گیرد و استفاده­ رایج آن در لوله های فاضلاب می­باشد. به همین خاطر به آن­ ها لوله های فاضلابی هم گفته می­شوند. یکی از ویژگی هایی که این لوله ها را از یکدیگر متمایز میکند ساخته ی زیری کم آن است که سبب رسوب نکردن مواد جامد داخل لوله های فاضلاب می­شود. همچنین در برابر اثرات مخرب مانند دفع اسیدسولفوریک فاضلاب مقاوم هستند.


 تفاوت لوله گاز با لوله آب

1. لوله سیاه گاز نیز مانند لوله گالوانیزه از فولاد ساخته می­شود، با این تفاوت که لوله گالوانیزه توسط لایه ­ای از فلز روی به همان روشی که در مطالب بالا به توضیح آن پرداختیم، پوشانده می­شود در حالی که لوله سیاه چنین پوششی ندارد و روش ساخت آن کمی متفاوت است.

2. از لحاظ قیمتی، قیمت لوله های گالوانیزه به دلیل وجود پوشش محافظتی یک لایه فلز روی اضافه بر روی آن ها از لوله های سیاه گرانتر می­باشند.

3. لوله های گالوانیزه از لحاظ مقاومتی  نسبت به لوله های سیاه گاز از کیفیت بالایی برخوردار هستند و دوام و ماندگاری  آن ها بیشتر است.

4. لوله های سیاه بهترین انتخاب برای  انتقال گاز می باشند و به دلیل پوسیدگی و زنگ زدگی سریع آنها برای انتقال آب مناسب نمی باشند. در حالی که لوله های گالوانیزه به دلیل مقاومت بیشتر در  برابر خوردگی و ایمن تر بودن در خطوط آبرسانی استفاده می شوند اما از این لوله ها نمی توان برای خطوط گاز رسانی استفاده شود.


خوشحالم که تا اینجا همراه ما بودید امیدوارم تونسته باشیم به اطلاعاتتون اضافه کرده باشیم، اگه سوال یا ابهام همینطور نظر یا پیشنهادی دارید میتونید در قسمت نظر ها با ما در میون بذارید. تا یه مقاله دیگه شمارو بخدا میسپارم.